Tahranpoisto

Tahranpoisto

 

 

Villakankaiden tahranpoisto

Gabrielin verhoilukankaat ovat korkealaatuisia ja kestäviä. Tuotteiden laadun takaa kestävät, ympäristöä kunnioittavat tuotantomenetelmät sekä Uudesta-Seelannista peräisin oleva puhdas, korkealaatuinen villa.

Erinomainen istuinmukavuus

Villa lämmittää, kun on kylmä. Kähäräinen villakuitu on täyteläistä ja ilmavaa, ja sen erityskyky on erinomainen. Villakankaalla verhoillussa istuimessa on myös hyvä istua. Villa on ainoa kuitu, joka voi imeä painoonsa nähden yli 30 prosenttia kosteutta ilman, että se tuntuu märältä.

Luonnon omaa luksusta

Villa on luonnon oma ympäristöystävällinen ja biologisesti hajoava materiaali. Hankimme villan ympäristömerkinnällä sertifioiduilta lammasfarmeilta, joiden lampaat laiduntavat vapaana vehreässä luonnossa, luontoa rasittamatta. Gabrielin villakankaat ovat saaneet EU-kukan eli eurooppalaisten oman ympäristömerkinnän sekä vastaavan merkin Uudessa-Seelannissa. Ympäristömerkintä on todiste siitä, että tuotteet täyttävät korkeat laatu- ja ympäristövaatimukset.

Helppo huoltaa

Villa on antistaattista, eikä lika tartu siihen yhtä helposti kuin muihin materiaaleihin. Lisäksi villa hylkii vettä, eikä villakankaalle läikkynyt neste imeydy heti. Jotta verhoilun väri ja ulkonäkö säilyisivät kauniina, on suositeltavaa imuroida tuote pehmeällä suuttimella viikoittain.

Tahranpoisto

Kultainen sääntö: Poista tahrat aina mahdollisimman pian! Useimmat tahrat voi poistaa tavallisella, pH-arvoltaan neutraalilla pesuaineella ja haalealla vedellä (noudata puhdistusaineen ohjeen mukaista annostelua).

 

Tärkeää:

Imeytä ensin mahdollisimman paljon nestettä värittömään talouspaperiin tai kangasliinaan.

Jos tahra on kuivunut, irrota kuivunut osa imuroimalla.

Hankaa varovasti puhtaalla, valkoisella liinalla.

Paina verhoilukankaalle kuiva liina tai valkoinen talouspaperi heti, kun sille kaatuu nestettä. Näin kosteus ja lika imeytyvät pois.

Puhdista kangas lopuksi puhtaalla vedellä, jossa ei ole saippuaa.

Vesipesun jälkeen pesty alue saattaa näyttää muuta kangasta tummemmalta. Väri tasoittuu, kun kangas kuivuu.

Käsittele tahroja varoen ja käytä ainoastaan tahraoppaan menetelmiä.

Viimeistele tahranpoisto aina puhtaalla, saippuattomalla vedellä. Jos puhdistus ei onnistu, ota yhteyttä ammattilaiseen.

 

Varoitus!

Asetoni, tärpätti, puhdistusbensiini tai muut liuottimet saattavat vaahdota. Käytä liuotinta siis vain ieniä määriä kerrallaan. Puhdistusaineen vaikutus verhoiluun on hyvä testata levittämällä sitä ensin esimerkiksi huonekalun takaosaan.

 

Huulipuna

Puhdista varovaisesti liinalla, joka on kostutettu asetonilla, tärpätillä tai puhdistusbensiinillä. Käytä liuottimen jälkeen pH-arvoltaan neutraalia pesuainetta* ja haaleaa vettä.

Kiillotusaineet

Puhdista varovaisesti liinalla, joka on kostutettu asetonilla tärpätillä tai puhdistusbensiinillä. Käytä liuottimen jälkeen pH-arvoltaan neutraalia pesuainetta* ja haaleaa vettä.

Kuulakärkikynä ja tussi

Puhdista talousspriillä. Jos tahra ei irtoa, puhdistaliinalla, joka on kostutettu asetonilla, tärpätillä tai puhdistusbensiinillä. Käytä liuottimen jälkeen pH-arvoltaan neutraalia pesuainetta* ja haaleaa vettä.

Kynsilakka

Taputtele kynsilakanpoistoaineella. Jos tahra ei irtoa, kokeile asetonia, tärpättiä tai puhdistusbensiiniä. Käytä liuottimen jälkeen pH-arvoltaan neutraalia pesuainetta* ja haaleaa vettä.

Maali

Öljypohjainen maali:Puhdista varovaisesti liinalla, joka on kostutettu asetonilla, tärpätillä tai puhdistusbensiinillä. Käytä liuottimen jälkeen pH-arvoltaan neutraalia pesuainetta* ja haaleaa vettä. Annostele pesuainetta viisinkertainen määrä.

Vesiohenteinen maali:Puhdista kylmällä vedellä.

Purukumi

Jäädytä jääpalapussilla, murenna jähmettynyt purukumi ja rapsuta kylmä purukumi irti varovaisesti. Jos tahra ei irtoa, puhdista liinalla, joka on kostutettu asetonilla, tärpätillä tai puhdistusbensiinillä. Käytä liuottimen jälkeen pH-arvoltaan neutraalia pesuainetta* ja haaleaa vettä.

Ruoka-aineet

Käytä tavallista, pH-arvoltaan neutraalia pesuainetta* ja haaleaa vettä. Jos tahra ei irtoa, kokeile lisätä pesuaineen määrää korkeintaan noin viisikertaiseksi. Puhdista lopuksi pelkällä vedellä.

Steariini

Jäädytä jääpalapussilla, murenna jähmettynyt steariini ja rapsuta tahra varovaisesti irti. Jos tahra ei irtoa, laita sen päälle imukykyinen, väritön paperi ja silitä lämpimällä silitysraudalla. Jos sekään ei auta, puhdista liinalla, joka on kostutettu asetonilla, tärpätillä tai puhdistusbensiinillä. Käytä liuottimen jälkeen pH-arvoltaan neutraalia pesuainetta* ja haaleaa vettä.

Veri

Pese kylmällä vedellä. Jos tahra ei irtoa, käytä tavallista, pH-arvoltaan neutraalia pesuainetta* ja haaleaa vettä.

Viini

Pese tahra nopeasti kylmällä vedellä.

 

* Noudata pesuaineen annosteluohjetta

 

Comfort+ -verhoilun tahranpoisto

 

Comfort+ All Terrain Textile

Comfort+ on paitsi monikäyttöinen myös lähes kaiken käytön kestävä. Se on antistaattinen ja palosuojattu tekstiili, josta tahrat lähtevät käden käänteessä. Voit jopa pestä sen koneessa tai desinfioida sen etanolilla. Se on myös ympäristöystävällinen, hengittävä ja pehmeä – ja se säilyttää muotonsa pysyen siistinä vuodesta toiseen. Comfort+ on tekstiili kaikkiin olosuhteisiin.

10 vuoden takuu

Comfortin+ kestävyys ja venymiskyky ovat ainutlaatuisia: se ei rypisty, ei edes pitkäaikaisessa käytössä. Comfort+ on markkinoiden paras mikrokuitumateriaali – se ei nyppyynny. Siksi sillä on 10 vuoden takuu nyppyyntymisen ja normaalista käytöstä aiheutuvan kulumisen varalta.

Helppohoitoinen

Comfort+-tekstiilin antistaattisia kuituja sisältävä selkäpuoli hylkii vettä ja öljyä ja näin myös likaa sekä tahroja. Suosittelemme hellävaraista imuroimista tekstiilisuutimella tarpeen vaatiessa, jotta materiaalin kaunis väri ja ulkonäkö säilyisivät uudenveroisina.

Pesu

Comfort+ voidaan pestä koneellisesti 740 C:ssa. Comfort+ kutistuu enintään 2%. Syttymisherkkyyttä ehkäisevällä tukikankaalla varustettu Comfort+ voidaan pestä koneellisesti 400 C:ssa käyttäen kevyttä pesuohjelmaa. Tukikangas voidaan kuitenkin pestä vain muutaman kerran. Vältä materiaalin liottamista. Käytä neutraalia pesuainetta ilman kemiallisia valkaisuaineita (pH=7). Käytä vain pieniä määriä. Huom. Ompeleet ja vetoketjut voidaan myös pestä. Ripusta kuivumaan tai rumpukuivaa alhaisessa lämpötilassa. Comfort+ voidaan desinfioida etanolilla.

Tahranpoisto

Kultainen sääntö: poista tahra aina mahdollisimman nopeasti.

Useimmat tahrat voidaan poistaa lämpimällä vedellä, johon voi lisätä neutraalia pesuainetta. Älä liota koko tuolia.

Käytä vain tahranpoisto-ohjeissa mainittuja puhdistusmenetelmiä. Käytä puhdistamiseen aina puhdasta, valkoista puuvillariepua ja pientä määrää pesuainetta kerrallaan.

Varoitus! Bensiini, asetoni ja vastaavat voivat hajottaa loimen liuottamalla.

 

Hillo, siirappi, hedelmät ja mehu

Kaavi aine pois lusikalla, ja pese tahra lämpimällä vedellä, johon on lisätty neutraalia pesuainetta.

Kahvi, tee ja maito

Poista tahra mahdollisimman pitkälle imupaperilla. Pese vedellä, johon on lisätty neutraalia pesuainetta.

Kengänkiillotusaine

Pyyhi varovasti bentseenillä tai denaturoidulla spriillä kosteutetulla rievulla.

Kuulakärkikynä ja kosmeettiset tuotteet

Puhdista denaturoidulla spriillä.

Kynsilakka

Pyyhi kynsilakanpoistoaineella. Käytä asetonia, jos tahra ei häviä.

Kynttilänvaha

Silitä tahra imukykyisen paperin läpi. Puhdista tärpätillä. Pyyhi lämpimällä vedellä, johon on lisätty tärpättiä. Ks. myös purukumi.

Maali

Öljypohjainen maali: puhdista tärpätillä ja pyyhi vedellä, johon on lisätty neutraalia pesuainetta.

Vesipohjainen maali: pese kylmällä vedellä, johon on lisätty neutraalia pesuainetta. Jos tahra on vanha, käänny asiantuntijan puoleen.

Muste

Poista tahra mahdollisimman pitkälle imupaperilla. Puhdista 20%:lla denaturoidulla spriillä. Pese sitten vedellä, johon on lisätty neutraalia pesuainetta.

Öljy

Sirottele tahralle talkkia ja odota hetki. Harjaa talkki pois ja pyyhi varovasti bentseenillä tai denaturoidulla spriillä kosteutetulla rievulla.

Purukumi

Aseta tahran päälle jääpaloja muovipussissa tai pakastetuote. Raaputa pois. Mahdollisesti jäljelle jääneen purukumin voi poistaa varovasti bentseenillä.

Ruoho ja vihannekset

Pese lämpimällä vedellä, johon voi lisätä neutraalia pesuainetta.

Suklaa, rasva ja makeiset

Pese lämpimällä vedellä, johon on lisätty neutraalia pesuainetta.

Veri

Huuhdo kylmällä vedellä. Jos tämä ei auta, lisää neutraalia pesuainetta.

Viini ja väkevät juomat

Poista tahra mahdollisimman pitkälle imupaperilla. Pese vedellä, johon on lisätty neutraalia pesuainetta, ja puhdista laimennetulla, denaturoidulla spriillä.

Virtsa

Sekoita 1 osa väritöntä/maustamatonta etikkaa 2 osaan vettä. Käytä kuivaa riepua alustana, kun liotat tahraa. Poista laimennettu etikka pyyhkimällä vuorotellen kuivalla ja märällä rievulla.

 

iZettle

iZettle maksupääte nyt Ergo-Forumissa!

Takuut

Takuut Tuotteidemme takuut kattavat